fbpx
Wat fijn dat je er bent!
 
Je mag ontzettend trots zijn op jezelf dat je tijd maakt om te groeien

Op deze pagina vind je alle oefeningen voor deze volle supermaan van 1 augustus. De energie van de maan werkt nog even door, dus ook als het je niet lukt om alles deze dag te doen, kun je de dagen erna gewoon verder gaan.

 

Ik ga verder niet in op de specifieke betekenis van deze volle maan. Er zijn veel artikelen te vinden hierover, zoals deze van inspirerend leven.

Oefening 1:
Waar moet jij aan voldoen?

Iedere dag maak je onnoemelijk veel keuzes maar we zijn ons niet altijd bewust van de motivatie achter een keuze. Maak je een keuze omdat het in lijn ligt met wat jij ten diepste wilt? Word je geleid door de stem van je ziel?

 

Het kan ook goed zijn dat jij veel keuzes maakt op basis van verwachtingen die je voor jezelf hebt of van verwachtingen die anderen van jou hebben. Deze keuzes zijn gebaseerd op angst. De angst om niet geaccepteerd te worden, niet geliefd te zijn, er niet bij te horen en ga zo maar door.

 

In deze oefening gaan we onderzoeken welke gedachten jouw belemmeren om naar jouw hoogste potentie te leven. Om vanuit liefde naar jezelf en naar de wereld te kijken. Welke stemmen hoor jij in je hoofd die jou vertellen wat je allemaal moet doen of juist niet mag doen?

Visualisatie
Jouw verwachtingen en gedachten helder krijgen

Duur: 11 minuten

Schrijven

Wat moet jij doen? Wanneer ben jij goed genoeg? Wat heb je te doen om aan verwachtingen van anderen te voldoen? Om volledig geaccepteerd en geliefd te worden?

 

Schrijf de zinnen in de volgende vorm:

Ik moet…/Ik mag niet…/Ik kan niet… -> want anders…

 

Schrijf ook de naam erbij van de persoon die bij deze stem hoort. Misschien heeft je moeder ooit gezegd dat je eerst moet uitdelen voor je zelf iets pakt, wat kan resulteren in dat je eerst voor anderen zorgt voordat je aan jezelf mag denken.

Oefening 2:
Vrijheid en jouw diepste verlangens

Nu gaan we op pad om te ontdekken wat vrijheid voor jou is en wat jij ten diepste wilt. Wat als je alle beperkende stemmen los zou kunnen laten? Als je volledig vanuit jouw eigen stem zou kunnen leven? Wat als jij jezelf volledig zou kunnen accepteren, inclusief al je lichte en donkere kanten?

Visualisatie
Jouw diepste hartverlangens

Duur: 15 minuten

Schrijven

Wat is voor jou vrijheid?

 

Wat wil jij het liefst?

 

Wat heb jij ervoor nodig om je te laten leiden door wat jij wilt?

Oefening 3:
Intentie
We gaan het roer omgooien.
Weg met beperkende stemmen, welkom liefde voor jezelf.
Schrijven

Schrijf voor jezelf een intentie op die jou de aankomende weken gaat helpen om meer vanuit jezelf en liefde te leven in plaats vanuit angst en verwachtingen.

 

Dit kan iets zijn als:

 

Vandaag kies ik voor liefde en vind ik mezelf precies goed zoals ik ben

 

Vandaag laat ik mij leiden door de stem van mijn hart

 

Ik ben trots op mezelf omdat ik goed voor mezelf zorg

 

Ik voel mij krachtig en sterk omdat ik mijn stem juist vandaag laat horen

 

Schrijf deze zin in de tegenwoordige tijd, alsof het al waarheid is. Herhaal deze zin voor jezelf, iedere keer wanneer je dreigt vanuit angst te gaan handelen of denken.

 

Zet de zin op een briefje en hang het op een plek waar je vaak komt zodat je er steeds aan herinnerd wordt. Op de badkamerspiegel, op de wc, in de keuken. Je mag er ook meerdere vormen en opschrijven. Voel je vrij om te doen wat voor jou goed voelt.

YOU DID IT

Dit was hem! Wat top dat je dit hebt gedaan. Je kunt de oefeningen er altijd nog eens bij pakken, ook buiten de volle maan om. Ik hoop dat het je helpt om vanuit je hart te gaan leven.

LVV3518-bewerkt

Even voorstellen

 

Ik ben Lisa en als moeder van een jonge dochter & ondernemer weet ik als geen ander hoe druk je hoofd kan zijn. Al die stemmen die je vertellen dat je iets moet, niet mag, wel of niet kunt. Ik was vaak in gedachten verzonken en maakte me zorgen over van alles, zeker na de geboorte van mijn dochter. Ik stond AAN. Continu.

 

Met mijn achtergrond in persoonlijke en spirituele ontwikkeling wist ik wel een ding zeker; ík ben degene die mezelf dit aandoet en alleen ík kan dit veranderen.

 

Zo ben ik gestart met een nieuwe, intense reis naar binnen. Hieruit volgde de meest krachtige, ongeremde en zelfvertrouwde versie van mezelf en ik sta sindsdien meer in contact met mezelf als ooit tevoren. Ik ervaar iedere dag zoveel geluk! Onvoorwaardelijk geluk.

 

Wanneer er ruis in mijn hoofd ontstaat, kan ik het met diverse tools weer laten wegvloeien. Ik durf voor mezelf te staan, vertrouw volledig op mijn intuïtie en innerlijk weten, durf om hulp te vragen en kwetsbaar te zijn.  Ik heb keuzes gemaakt die hebben geleid tot mijn zielspad. 

Ik weet waarom ik hier ben en wat ik te doen heb. En dat is jou helpen naar een lichter, geaard leven.

Als holistisch therapeut help ik jou om de kern te ontdekken van jouw belemmerende overtuigingen en patronen.

 

We pellen laag voor laag af zodat we de essentie kunnen zien. Vanuit daar gaan we de wond helen zodat jij weer volledig vrij wordt van deze pijn.

 

 

Het is mijn visie dat het aanpakken van de kern van een probleem en het helen van de oorzaak de enige effectieve methode is, in plaats van het simpelweg bestrijden van symptomen. Hiervoor hebben we vanuit holistisch perspectief te kijken naar al jouw lagen; mentaal, emotioneel, fysiek, energetisch en spiritueel.

Ben jij klaar om jouw hoogste potentie te gaan leven?

♡♡♡♡♡
Lieve lisa,

Bedankt voor deze warme ervaring. Je zachte stem, je warmtevolle en krachtige energie en puurheid hebben eraan bijgedragen dat ik weer de verbinding met mijzelf heb mogen ervaren. Ik vond het een bijzondere ervaring.

 

Opgekropte emoties op zo'n veilige manier te doorleven, ervaren en ruimte te kunnen geven.

 

Bijzonder om weer in contact te komen met een kindsdeel door begeleidende muziek en reflecterende vragen.

 

Dankbaar!

 

~ Jantine

 

 

 

♡♡♡♡♡
Binnen een paar minuten lukte het haar om mij aan het huilen te krijgen. Heel subtiel en met liefde, prikte ze binnen no-time door mijn muurtje heen. Precies op de juiste plek waardoor de hele muur in elkaar stortte.

 

Zij kreeg binnen enkele minuten voor elkaar wat de meesten helemaal niet lukt. Op een positieve manier.

 

Dit was de start van mijn allereerste reiki sessie.

 

~ Astrid

 

 

 

Astrid heeft een podcast opgenomen over hoe zij de behandeling heeft ervaren. Die vind je hier.