fbpx

Hey moeder!

 

Wat ontzettend tof dat deze cirkelenergie jou heeft gevonden en dat je interesse is gewekt!

 

Een vrouwencirkel voor moeders. Wellicht heb je al eens over vrouwencirkels gehoord of heb je er zelf een bijgewoond. Misschien is het helemaal nieuw voor je. Ik kan je in ieder geval vertellen;

 
Het is magisch, een vrouwencirkel
Op de hoogte worden gehouden van nieuwe cirkels? Meld je hier aan:

DE CIRKEL VAN MOEDERS

 

We zitten letterlijk in een cirkel met allemaal moeders. Ik denk dat je tot dit punt met wat logisch redeneren wel was gekomen. Online werkt het net even anders maar het concept is hetzelfde. In een groep van maximaal 8 gelijkgestemde moeders komen we samen en verbinden we met elkaar en met onszelf. We delen en helen. Maar wat houdt het verder in? Is dit wat voor jou? En wat bereik je ermee?

 

 

BELUISTER DEZE AFLEVERING

 

In aflevering 6 van mijn podcast neem ik je volledig mee in de cirkel van moeders. Voor wie het is, wat we doen en meer!

 

– Klik op het spotify icoon om de app te openen –

 

VOOR WIE

 

Je hebt behoefte aan het terugvinden van de verbinding met jezelf. Die ben je in het moederschap zoekgeraakt. Je bent een ster in het zorgen voor anderen maar de zorg voor jezelf loopt ver achter. De laatste keer dat je echt eens tijd voor jezelf hebt gepakt was waarschijnlijk een tijd terug een keer een sportles. Of even op de bank netflixen. Het is niet gek dat dit nou eenmaal is hoe het gaat. Je wilt zo graag dat het goed gaat met je kind(eren) en de mensen om je heen. Het liefst doe je het allemaal perfect zodat ze niks tekort komen. Je bent bereid zoveel voor je gezin en omgeving te doen dat je jezelf vaak achterop stelt en maar even dealt met wat er speelt. 'Dat komt later wel'. Maar wanneer is later, lieve moeder? Wanneer is er ruimte voor jou? Wanneer neem jij echt de tijd om de verbinding met jezelf weer te vinden? Om niet langer alles weg te wuiven maar daadkrachtig te staan voor wat jij ervaart, wat jij wilt en wie jij bent?

 

JOUW VERLANGEN

 

Je wilt meer in het moment leven. Je verlangt naar minder ruis in je hoofd. Even geen never ending gedachtenstroom aan wat er allemaal nog moet gebeuren. Hoe je het vandaag weer gaat bolwerken om alle huishoudelijke taken af te vinken en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat je kind overleeft. Of je kindje het wel naar zijn zin heeft wanneer jij aan het werken bent. Hoe je het gesprek met die altijd klagende collega kunt doorstaan. Je verlangt naar een dag waarbij je kunt ademen. Niet continu aan staat. Een dag waarop je naar je kinderen en partner kijkt en er instant een innerlijke glimlach ontstaat. Dat je geluksgevoelens ervaart wanneer je met ze speelt en praat. Je vergeet de tijd. De zorgen vervagen naar de achtergrond. Je hart vult zich met liefde. Er is alleen het nu.

 

Om dit te bereiken werken we tijdens de cirkels op holistische wijze met o.a. geleide meditatie, reiki en verschillende oefeningen zodat we niet alleen de oppervlakte aanpakken, maar jouw diepere lagen helen. Je hoeft dit niet alleen te doen. We doen het samen. In de groep voel jij je gesteund, gehoord en begrepen.

 

Een aantal cirkels hebben een specifiek thema waar we aan gaan werken. Bij iedere cirkel benoem ik voor wie de cirkel bedoeld is, waar je naar verlangt en wat je ervan mee naar huis neemt. Hoe je je erna voelt. Dit vind je terug op de evenementen pagina en zo kun je bepalen naar welke cirkel jij gaat.

 

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten bij een van de cirkels!

 

 

Klik hier om naar de pagina met aankomende cirkels te gaan:

 

Zet deze dagen alvast in je agenda

 

Woensdag 29-03-2023   
Rotterdam – Opgekropte emoties

 

Donderdag 13-04-2023   
Gratis online vrouwencirkel voor moeders

 

Donderdag 20-04-2023   
Rotterdam – Jouw droomleven – Nieuwe maan

 

Zondag 14-05-2023   
Rotterdam – MOEDERDAG SPECIAL / nog in ontwikkeling

 

Maandag 05-06-2023   
Gratis online vrouwencirkel voor moeders

 

Woensdag 21-06-2023   
Rotterdam – (H)erkenning

Wat andere moeders zeggen over de cirkels

 

 
“Ik vind de groepsgrootte heel erg fijn; intiem en klein genoeg om iets te willen delen. Ik ervaarde herkenning. Daar heb ik behoefte aan.”
 
 
 
“Dank, lieve Lisa. Het was fijn, liefdevol, verbindend en verlichtend. Dankbaar hiervoor, voor jou, mijn gezin, mijn vrienden, mijn leven. Laat ik er wat meer van genieten. Only love♡”
 
 
 
“Fijn om andere verhalen te horen. Dat geeft veel steun.”
 
 
 
“Bedankt voor deze mooie en bijzondere avond! De energie voelde ontzettend goed. Ik heb goed kunnen loslaten, wat ontzettend fijn voelde”
 
 
 
 
“Ik heb echt heel erg goed geslapen en werd met een opgelucht gevoel wakker. Het gevoel echt het een en ander te hebben kunnen loslaten. Ik hoop zeker nog meer cirkels van jou te mogen bijstaan. De energie was echt heel erg fijn. Die heb ik op deze manier nog niet eerder ervaren. Ik geniet na van het bevrijdende gevoel.”

 

 

 

“Lieve Lisa, ik vond het zo fijn en bijzonder gisteren! Super bedankt dat je me hebt uitgenodigd. Het was een hele fijne ruimte, fijne groep en fijne sfeer. Vond het heel mooi hoe jij een Yasmine het deden. Ik voelde tijdens de innerlijke reis veel liefde vanuit het universum door mij heen stromen en bevestiging dat ik de juiste dingen aan het doen ben. Ik voelde me door de cacao en de visualisatie heel erg geaard en was laatst thuis ook heel rustig. Mooie gesprekken in de cirkel, mooi wat er gedeeld werd. Vrouwen/moeders moeten elkaar meer op deze manier ondersteunen. Ik had ook hele leuke gesprekken met lisette, leuk dat wij naast elkaar kwamen te zitten. Nogmaals heel erg leuk dat je me hebt uitgenodigd, ik neem graag nog eens deel als je iets organiseert”

 

 

 

“Mooie inzichten, zelfliefde, verbinding, erkenning en positiviteit”

 

 

 

“Ik vond het heel verrassend, in positieve zin. Fijne sfeer. Ik werd er rustig en ontspannen van en vond het mooi dat vrouwen zo open waren. Helemaal zen thuis. Lekker geslapen ook! Ik heb rust en verbondenheid mee naar huis genomen!” 

 

 

 

“Ik vond het in het begin spannend en dacht pff niet zo’n zin. Maar de sfeer was zo fijn en ik blij dat ik mezelf dit heb gegund. Ik begon met een rush en ging volledig in rust de deur uit. Heb inzichten gekregen. En ook gerealiseerd dat het allemaal best wel ok gaat met me. Dat was ook fijn!”

 

 
 
“Hi lieve Lies, nogmaals dank voor de uitnodiging gister, ik vond het een bijzondere ervaring. Mooi hoe 1 avond al zoveel inzichten kan brengen. Met name de meditatie vond ik heel prettig en hoe ik daardoor helderder naar mijn eigen leven kon kijken, waardevol. Dat lukt thuis dan toch net niet. Je hebt mooie mensen om je heen, allemaal heel vriendelijk en open, wat een rijkdom.”

 

 

 

“Ik vond de avond heel rustgevend, verlichtend en verbindend. Het was een hele fijne groep ook met goede energie en Yasmin doet het super! (Hele fijne stem ook). Ik vind zelf de visualisatie ook heel fijn. Laat me echt verbinden met mezelf. De openheid en veiligheid in de cirkel was waanzinnig fijn. Dank voor deze mooie ervaring.”
 
 
 
“Rustgevend, aangenaam. Het voelt veilig en er is ruimte voor openheid.”
 
 
 
Verbondenheid
Herkenning
Verhelderend
Fijn
Vernieuwend
Dankbaar
 
Lisa
Hi! Ik ben Lisa, de host van de cirkels voor moeders.
Op de foto zie je mij met mijn dochter Cato. Ik zal je meenemen in mijn eigen reis als moeder.

 

Het moederschap is een waanzinnige klap in mijn gezicht geweest. Hoe bewust ik ook dacht te zijn van mijzelf en mijn patronen, ik kwam mezelf keihard tegen. Het leek wel of alle oude stukken weer in één keer naar boven kwamen, ondanks de vele jaren persoonlijke ontwikkeling en healing. Er werd een vergrootglas op mijn hele ‘zijn’ gelegd.

 

Het dieptepunt

Na 6 weken moeder te zijn werd mijn vriend ziek, daarna mijn dochter en ook ik bleef niet achter. Zij herstelden, ik lag na 2 weken nog met koorts in bed en werd maar niet beter. Niet zo gek, ik bleef maar zorgen, voeden, doorgaan. Ik pakte alle nachten op me, want ja, borstvoeding, gedoe met kolven, hij moest ook weer werken. Na alle weken darmkrampjes te hebben overleefd was dit de nekslag. Ik móest om hulp gaan vragen. Voor mezelf gaan zorgen. Iets wat ik eerder wel deed maar nu als moeder totaal aan de kant had geschoven. Hulp vragen en grenzen aangeven had ik net in een traject bij een psycholoog behandeld maar deze skills leken in de lucht te zijn verdwenen.

 

Ik voelde me ontzettend gefaald. Als moeder, als partner, als mens. Het was me niet gelukt om de beste moeder voor mijn pasgeboren dochter te zijn. Hoewel ik me altijd inhield en mijn energie probeerde aan te passen wanneer ik met haar was, kon ik niet altijd meer mijn geduld bewaren als er bijvoorbeeld een oneindige stroom gehuil kwam. Of als ze weer 6x wakker werd in de nacht. Dat was mijn grootste angst: dat ik een keer zou uitvallen naar haar. Haar niet de liefde en aandacht kunnen geven die ze verdient. Maar ik wist, als ik zo door ga, dan ga ik ten onder en zijn we nog veel verder van huis.

 

Ik voelde diep van binnen een vertrouwen dat het anders kon. Dat dit niet de manier was en dat ik veel lichter zou kunnen leven als ik weer in verbinding kwam met mijzelf. Dat ik écht kon genieten in het moment met een hoofd zonder eindeloze ruis. Ik moest uit de rol stappen van moeder, partner, dochter, schoondochter en in mijn eigen kern stappen.

 

Wat wil ik? Wat heb ik nodig? Welke acties heb ik te nemen om daar te komen? Maar bovenal, wie ben ik?

 

 

De eerste stappen in de reis naar mezelf

Ik begon met journallen en door over mijn gedachten en gevoelens te schrijven, kwamen er als vanzelf antwoorden naar boven. Ik sprak met mijn inner psychologist. Super waardevol. Ik ontdekte waar ik naar verlangde en hoe ik mijn leven het liefst zou willen leiden. Ik pakte het traject met mijn psycholoog weer op maar ik wist al, dit gaat me niet voldoende helpen. Ik wil niet alles vanuit mijn denken onderzoeken en verlichten. Dat heeft voor mij nog nooit gewerkt. Wat voor mij wél altijd werkte waren methoden als meditatie, energetische healing, klankschalen en andere ‘alternatieve’ werkwijzen. Niet alleen mijn fysieke lichaam moest betrokken worden bij dit hele proces, ook mijn ziel. Voor dit proces had ik wel tijd en ruimte nodig en daarvoor heb ik hulp gevraagd. Oppas voor Cato, wat meer financiële rust, verdelen van de nachten en nog vele andere manieren waardoor ik meer rust ervaarde. Toen ik eenmaal die grens over was, werd het veel makkelijker.

 

Ik ging aan de slag met een coach die o.a. met reiki werkte. Ik ging als kind van 8 jaar al naar een energy healer dus dit was mij niet onbekend. Na de eerste reiki behandeling zei ze: “Ik heb het gevoel dat er 1 specifiek moment is geweest waardoor jij niet meer op je intuïtie bent gaan vertrouwen.” Er kwam zonder nadenken een antwoord in me op en dat is de sleutel geweest tot mijn bevrijding. Ik was 5 jaar ervoor aangerand door een klan. Hoewel ik altijd dacht dat zoiets vooral impact zou hebben op seksueel gebied en vertrouwen in anderen, was het juist het vertrouwen in mijzelf wat was geschaad. Ik had gedacht dit al lang en breed verwerkt te hebben. Niet dus. Ik durfde niet meer openlijk mijzelf te zijn, want wat zou dat mogelijk niet uitlokken, maar ik vertrouwde ook mijn eigen inschattingsvermogen niet meer. Door me hier bewust van te worden en het met reiki behandeld te hebben, vloeide het als vanzelf weg.

 

Wat er toen gebeurde

Alle poorten werden weer geopend. Ze stonden al die tijd op een kier maar ik hield ze tegen. Bang voor wat er uit zou komen. Of ik niet alles weer anders moest gaan doen. Of ik wel tevreden met mijn leven kon zijn.

Ik kon weer helder zien, voelen, horen. Ik kon in contact komen met mijn kern, met wie ik ben, en vanuit daar heb ik zoveel kunnen leren en helen. Ik ging zelf een reiki cursus doen en ben via die opleider ook ingestroomd in de opleiding tot Holistisch therapeut.

 

 

Het was zó obvious, maar toch zag ik het niet

 

 

Als kind zijnde leefde ik dit al. Ik legde mijn handen op plekken waar mensen en kinderen pijn hadden en stuurde licht vanuit mijn handen. Ik mediteerde iedere ochtend voor school vanaf dat ik een jaar of 9 was. Ik ging naar een cursus intuïtieve ontwikkeling, schreef in mijn werkstuk over aura’s en chakra’s en gaf een spreekbeurt over heksen. Ik ontfermde me altijd over de kinderen die buitengesloten werden en in mijn latere leven was ik altijd het luisterende oor en de ‘juiste vragensteller’. Ik liet mensen zich vanuit mijn natuur verbinden met hun kern. Ik deed er tot het moeder worden over om dit pad vanuit volle overtuiging te gaan bewandelen. Mijn zielspad.

 

Wat een opluchting

Hoe meer ik in contact kwam met mijzelf en hoe meer patronen en overtuigingen ik los kon laten, hoe fijner mijn dagen werden. De ruis in mijn hoofd verdween. De rust nam toe. Ik kon weer leven in het moment, in het NU. Ik kon intens genieten van mijn grootste rijkdom, mijn dochter & vriend.

 

 

De uitdagingen in het moederschap blijven komen, steeds op onverwachte momenten. Meestal wanneer je er precies niet op zit te wachten. Je kunt ze niet negeren of wegstoppen, hoe hard je het ook probeert, maar je kunt wel veranderen hoe jij het ervaart. Ik zie ze nu als een waardevol cadeau om weer naar binnen te keren en mijn eigen zolder op te ruimen. Om mijn eigen stukken te helen. Het is pittig en doet vaak pijn maar ik loop er niet meer van weg. Ik vertrouw dat ik krijg wat ik nodig heb. Ik vertrouw dat ik het kan.

 

Ik gun dit iedere moeder. Dat je jouw oude ballast achter je kunt laten. Dat je in het moment kunt genieten met je kind(eren) alles daaromheen. Dat je wordt overspoeld met gevoelens van liefde en geluk. Dat jij in contact komt met jouw kern waardoor je immense vrijheid en licht zult ervaren. Jij bent licht. Jij bent liefde. Jij bent vrij. Je bent heel.

 

Ik help moeders om die verbinding met zichzelf weer te leggen in een 1 op 1 traject. Als holistisch therapeut werk ik met verschillende tools om tot de kern van jouw klacht of onrust te komen zodat we vanuit daar kunnen helen. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op via het onderstaande formulier.